Over

Mijn eerdere Blog stamt uit 2007 en heet Dima’s place.

Aanvankelijk was het me niet geheel duidelijk wat ik ermee zou willen en welke kant het uit zou gaan.
Pas sinds krap een jaar kwam er enige vaart in. Ik begon een aantal onderwerpen aan te snijden die mij zoal bezighielden en die voor een belangrijk deel verband houden met mijn werk. Ik ben werkzaam in de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, zoals dat tegenwoordig heet. Met die werkgerelateerde onderwerpen hoop ik vooral wat dialoog en discussie los te weken onder collega’s over de inhoud en de professionaliteit van ons vak.
Zie hier boven op de zwarte balk onder: Dat vak apart
Verder voel ik geen enkele beperking qua onderwerp zolang het mij maar weet te boeien.
Waarom een tweede Blog?
Wel vooral om een nieuwe lay-out en andere mogelijkheden uit te proberen.
Wordt het dan een dubbel- of parallelBlog?
Evenals toen bij mijn eerste Blog is het me nog even duister welke koers er gevaren gaat worden. Maar om te beginnen zullen ze zeker parallel gaan lopen.

Op de pagina eerder een aantal stukjes overgenomen van het eerdere Blog Dima’s place en achter elkaar op een bladzij weergegeven.
(wat onhandig scrollen wellicht, maar ja)

Over de pagina later komen we, als de tijd ons gegeven wordt, wellicht later ooit nog eens te spreken.

Dick

P.S. Deze Blogs zijn bedoeld als link(s)e soep met de nadruk op link(s) d.w.z. een van de leuke dingen van het internet is de mogelijkheid om door te linken naar andere pagina’s en ik probeer daar af en toe wat mee te spelen.
De ene keer gewoon voor de gein en de andere keer omdat je zo snel aan allerlei relevante informatie of bronvermelding kunt komen.
Ik nodig een ieder dan ook uit om daar waar een onderwerp je interesse heeft deze links naar hartelust te gebruiken en te zien of het web je iets van je gading kan bieden. Daarbij is het helaas zo dat de pagina’s waar de links naar verwijzen soms zomaar opgeheven of qua inhoud gewijzigd kunnen blijken.
Aan de inhoudelijke kant is het goed om te bedenken dat Wikipedia soms een zeer gedegen encyclopedie kan zijn maar gezien het democratische karakter ervan ook uiterst selectieve informatie, pure meningen of ronduit onzin kan bevatten. Dat geldt natuurlijk voor veel op het internet en uiteraard ook voor dit Blog. Mocht je op dit Blog op evidente onzin stuiten hoop ik dat nonsense met een glimlach en een knipoog betreft.

Het kan verkeren zullen we Bredero maar nazeggen.

network monitoring

5 reacties op Over

 1. Robbert zegt:

  Beste Dima,

  Ik vroeg me af of het mogelijk is om te adverteren op je website of aan je mailinglijst. Het gaat over het boek van Eelco (http://winst.nl/what-a-trip/). Hiervoor zijn we op zoek naar partners waar we kunnen adverteren, of mogelijk via een affiliate deal.

  Zijn er mogelijkheden? Wij staan overal voor open!

  Met vriendelijke groet,

  Robbert
  Winst.nl

  • Dick zegt:

   Beste Robbert,

   Op dit (wp)blog mag iedereen adverteren als het voor de goede zaak of een goed doel is.
   Een propositie als die van winst.nl valt in mijn boekie bepaald niet onder die noemer.
   Ik sta ook voor heel veel dingen open maar niet voor dit soort zakken- en laaielichterij!

   Met vriendelijke groet,

   Dick
   Platzak.nl

 2. Dag Dick,
  Boeiend te lezen!
  Ik heb ook een vraag: hoe maak je technisch gezien een link naar een andere pagina. Kun je me een voorbeeld laten zien en de handeling uitleggen?

  • Dick zegt:

   Hallo Wilma, dank voor je belangstelling en ik zal eens een poging wagen om te zien of ik op ietwat begrijpelijke wijze duidelijk kan maken hoe je een link in een WPblog plaatst.
   Je gaat naar of zit in de ‘editor’- of de ‘Add New Post’-pagina, waar je je bloggie pleegt te schrijven. Dat kun je in ‘visual’ of ‘text’ mode doen (zie de tabs rechtsboven); ik doe dat gewoonlijk in de text mode. Wanneer je nu een link wilt maken naar welke willekeurige webpagina dan ook, kopiëer je het betreffende adres of URL (http://en.nog.wat) uit de adresbalk van de browser met ctrl-C en selecteer in de editor de tekst, die zoals dat heet, hyperlink moet worden en moet doorverwijzen naar .. Vervolgens druk je op de derde knop gelabeled link in de toolbar en verschijnt er een pop-up waar je met ctrl-V het eerder gekopiëerde webadres in het vakje URL zet; dan hoef je alleen nog op ‘Add Link’ te klikken en klaar is Kees!
   In de ‘visual mode’ wordt er hiervoor na selecteren een knop met drie kettingschakels actief gemaakt. Een en ander is nog geïllustreerd na te zien op deze link: http://en.support.wordpress.com/links/

   Succes ermee, Dick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s