Tussen “…” (22) Nisargadatta

Zoals de meeste ‘gepensioneerden’ heb ik het natuurlijk zo druk als een klein baasje. Ik kan althans gaandeweg steeds meer begrip opbrengen voor die lieden die zich met enige regelmaat, en vol verbazing, afvragen waar ze toch ooit de tijd vandaan haalden om ook nog eens hele dagen voor een baas te gaan werken.
Vraag me niet waarmee ik het dan zo druk zou moeten hebben maar als ik eens wat terugblik op dit blog, lijk ik het daar ook al nauwelijks meer aan toe te komen. Toen ik in 2014 nog werkte schreef ik 168 blogjes, in 2015 stopte ik in november met werken en schreef dat jaar nog 131 blogjes, toen ik in 2016 voor het eerst een heel jaar van mijn pensioen mocht genieten kwam ik niet verder dan 86 blogjes en dit jaar zijn het er nog maar 49. Daar moest ik dan maar gauw 50 van maken. Laat ik er gemakshalve maar weer eens een citaat tegenaan gooien want de laatste stamt, zie ik, inmiddels alweer van een jaar geleden.

De beurt is dan aan Nisargadatta, iemand waar ik overigens weinig meer van weet dan dat hij met name ‘zelfkennis’ en een ‘non-dualistische kijk’ op de wereld propageerde.

There’s nothing from which the world could profit more than from giving up profit. A man who’s no longer thinking in terms of winning and loosing is truly non-violent man, since he’s above all conflicts.

~ Nisargadatta

Over grote of echte winst gesproken, dus.
Meer quotes van hem.

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in tussen "..." en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tussen “…” (22) Nisargadatta

  1. Rob Alberts zegt:

    Jaloerse en werkende groet,

  2. wdfyfe zegt:

    Looks like I’m not going to have time to retire. cheers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s