Weer zo’n jaarwisseling?

De laatste dag van vorig jaar een museumbezoekje af gelegd.
Gisteravond Claudia gekeken en vond haar leuk en goed.
Ook wat diep in het glaasje gekeken en gewoontegetrouw ons nieuwe jaar in laten luiden door Jools met zijn annual Hootenanny.

En goede voornemens … ach, deze jaarwisseling niet echt over nagedacht. Maar Marian wist er vanmorgen nog wel een te bedenken, te weten: meer fruit eten. Dat deden we namelijk altijd wel redelijk braaf maar sinds we de pensioengerechtigde leeftijd behaald hebben en niet meer naar de baas gaan is daar zomaar ernstig de klad in gekomen.
Nu is, waar het onze goede voornemens betreft, je iets voornemen één ding maar dat vervolgens ook blijven doen meestal iets heel anders! En ‘gewoontevorming’ blijkt dan vaak het verbindend element (of juist de ‘missing link’) tussen beiden te zijn, aldus De Correspondent.
Mocht je dat stuk helemaal uitlezen en, omdat je je er wel in kunt vinden, ook nog even in eerste stuk onder ‘Meer lezen?’ wilt duiken dan bestaat de kans dat je denkt: ja, kom laat ik mijn pensioenfonds ook eens aan hun vestje trekken over die klimaatkwestie. Dat doe je dan op deze website en ziedaar: had je je een uur geleden nog helemaal niets voorgenomen in die richting en heb je inmiddels je eerste goede daad van enige betekenis voor dit jaar verricht.

Leuker kunnen ze het toch niet maken voor de wat luiere ‘gutmensch’ van goede wil. De wereld redden of verbeteren ging volgens mij nog niet eerder zo gemakkelijk als nu bij de start van 2017.

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in in mijn boekie, Varia en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Weer zo’n jaarwisseling?

  1. Rob Alberts zegt:

    Getekend!

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s