Slimme tingeling?

Smartphone en een smarttone? Jawel hoor, hij moet nog uitgetest worden maar

Slimme fietsbel waarschuwt bij gevaar

las ik vanmorgen paginabreed als kop van een pagina vullend artikel in de Volkskrant. Bepaald geen wereldschokkend nieuws natuurlijk maar trok wel de aandacht en wekte toch enige nieuwsgieirgheid.
Lezing van het stuk leert dat met deze slimme fietsbel de zaken wat anders komen te liggen dan we gewend waren. Ja zelfs de, ons allen zo bekende en vertrouwde, fietsbel blijft niet gevrijwaard van dit overal om zich heen grijpend fenomeen.
fietsbelslide_40
Waren wij gewoon dat de fietser, indien nodig, zijn omgeving waarschuwde middels een al dan niet bescheiden tingeltje met de fietsbel, nu moet degene die het rijwiel bestuurd gewaarschuwd gaan worden voor mogelijk gevaarlijke situaties. En dan wordt het opletten geblazen en even de smartphone wegdoen voor met name jeugdige berijders van de niet gemotoriseerde tweewieler; zo is het idee althans want zoals het artikel stelt:

Berucht zijn natuurlijk de scholieren die al whatsappend en facebookend op de fiets een gevaar voor zichzelf en anderen vormen

Ze bedenken toch ook wat, hè? Het meest komische van het artikel is misschien wel dat de bedenker van deze slimmigheid innovatiemanager bij Interpolis is en Johan Ringeling heet. Daar worden natuurlijk de nodige grapjes over gemaakt maar zelf denkt hij daarmee De Wereld Draait Door nog wel eens te kunnen halen.

Tja en ach, .. die fietsbel is voor de huidige scholieren ook niet meer wat het ooit was:

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in uit de nieuwsruif, Varia en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s