Toch nog weer wat Grieks verdriet

Merkte ik in een vorig blogje op nu wel eens genoeg over Griekenland en de euro gepalaverd te hebben; ik kan het blijkbaar niet laten dus toch nog even wat links toe.
Jürgen Habermas, icoon en geweten van de na-oorlogse intellectuele elite in Duitsland heeft namelijk ook nog iets te melden over de kwestie: zie dit interview in de Guardian en een artikel van zijn hand.
Of de Duitse of de Europese politiek en het zogenoemde ‘gesundes volksempfinden’ zich iets aan het oordeel van Habermas gelegen zullen laten liggen valt overigens nog te bezien en waarschijnlijk wel te betwijfelen.
De Correspondent heeft bij monde van Jesse Frederik ook nog wat commentaar met wat cijfertjes en grafiekjes, want daar zijn we zo dol op en we bouwen onze oordelen nu eenmaal graag op harde cijfers.

Gezien de kakafonie van econoblahblah rond de hele kwestie is enige duiding en het in perspectief zetten van een en ander door een econoom die heldere gewone-mensentaal spreekt hier wellicht op zijn plaats:

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in econoblahblah, van schijn en werkelijkheid en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s