Rostock

Een van de frappantste dingen betreffende Rostock vind ik toch wel dat het zo mooi rijmt op borstrok. Want zeg nu zelf wat rijmt er nu, naast wellicht nog Wladiwostok, toch mooier op borstrok dan Rostock.
Rostockkilometerpaal

In Wladiwostok zijn we nog nooit geweest en het is me eigenlijk ook iets te ver. (alhoewel?) Dat ik voor het laatst in een borstrok te zien was is ook al weer heel lang geleden maar onlangs waren wij wel even in Rostock.
Rostockstad

We dachten in Spornitz redelijk dicht in de buurt van Rostock te vertoeven en daar met de auto wel in een uurtje te zijn. Wegens wegwerkzaamheden en vervolgens een verkeerde afslag werd het een landelijk ritje van ruim twee uur. Maar toen waren we dan toch in Rostock.
Rostockhaven

Het was de dag voor Pinksteren en aangenaam zonnig weer. Het was er vrij druk en levendig met mensen in de hoofdstraten en op een paar andere plekken zoals bij de kermis en de markt aan de haven.
Rostockhaven markt en kermis
Even buiten die route zoals langs de oude stadsmuur was het bijzonder rustig en hing er eerder een landelijke en landerige sfeer.
Rostockbijdemuur
Daar in het kloostercafé ‘kaffee und kuchen’ genuttigd. Na een stukje stadsmuur gelopen te hebben het centrum weer wat rondgekuierd.
Rostockstadsplein
Rostock is ook een studentenstad en dat was ook wel duidelijk toen we zomaar ergens op een vlooienmarkt van een studentenvereniging belandden.
Rostockvlooienmarkt

In de Marienkerk zag ik ook nog wat expoborden die me toch wel erg bekend voorkwamen.

MarienkircheRostockSimoneWeil

En met dit weer en zo dicht bij de Oostzee wilden we toch ook nog wel even naar het strand.

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rostock

 1. Jan Jaap zegt:

  Een mooie oude stad zo te zien, dat Rostock. Gerestaureerd na de val van de Muur misschien, of juist in oude staat bewaard gebleven dankzij de stagnatie tijdens het bestaan van de D.D.R.??

 2. Dick zegt:

  Het is ook niet zo dat echt alles tijdens het D.D.R. bewind categorisch verwaarloosd werd al zal het zeker zo zijn dat sinds de eenwording het opknap- en restauratiewerk zeker wat voortvarender aangepakt wordt.
  In Rostock is het contrast tussen wel en niet opgeknapt me ook niet zo bijzonder opgevallen. Dat was wel het geval in Wismar of bijvoorbeeld Mühlhausen; daar zag ik er veel meer bouwvalligs tussen of bij opgeknapt of gewoon functioneel bouwwerk staan.
  Maar een dergelijke rommeligheid is ook niet helemaal aan het voormalige D.D.R. gebied voorbehouden; daar zagen we toch onlangs ook het een en ander van in Sleeswijk-Holstein.

  Verder vind ik toch telkens weer bijzonder in Duitsland om te zien met hoeveel inspanning en toewijding compleet verwoeste binnensteden en kerken weer in oude staat teruggebracht werden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s