HMiG Vragenvuur (2) van Gemert

Als vervolg op Hollandse Meesters in Gesprek vonden eind vorig jaar een aantal bijeenkomsten plaats waarin de afzonderlijke meesters/deelnemers van/aan het gesprek onder de titel ‘Vragenvuur’ blootgesteld werden aan een interview en een aantal vragen uit het publiek.

De video’s daarvan wil ik als vervolg op het voorgaande ook hier op dit blog weer even onder de aandacht brengen van mogelijke belangstellenden.

Gijs van Gemert was de gast van het tweede vragenvuur. Van Gemert schreef onlangs een boekje over het ‘organiseren van zorgzaamheid’ en zoals de titel daarvan al kan doen vermoeden richt hij zijn pijlen en aandacht meer dan de andere meesters op de managementpraktijk in relatie tot de werkvloer waar die zorgzaamheid vorm en gestalte moet krijgen. ‘Werkvloer’ is de term die ik gewoonlijk bezig maar van Gemert spreekt liever over ‘de frontlinie‘; daar kan ik me volledig in vinden en daar volg ik hem dan graag in. Verder spreken de wijze waarop en de termen waarin hij het begrip ‘praktijktheorie’ uit de doeken doet mij in het bijzonder aan; bijvoorbeeld ‘theorie’ als ‘zoeklicht’ te beschouwen in wisselwerking met de praktijk. In mijn opvatting ligt de kwintessens van dat vak apart ook niet in het weten hoe en wat maar in het samen zoekend aftasten van de weg vooruit. Zijn hele manier van naar ‘een of de organisatie’ kijken doet mij ook wel denken aan een benadering als die van John Seddon.
Zeker ook voor alle managers en andere regelneven en regelnichten in de zorg zeer de moeite van het bekijken en beluisteren waard:

<< vorige | volgende >>

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in een vak apart, pedagogie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s