HMiG Vragenvuur (1) van Berckelaer-Onnes

Als vervolg op Hollandse Meesters in Gesprek vonden eind vorig jaar een aantal bijeenkomsten plaats waarin de afzonderlijke meesters/deelnemers van/aan het gesprek onder de titel ‘Vragenvuur’ blootgesteld werden aan een interview en een aantal vragen uit het publiek.

De video’s daarvan wil ik als vervolg op het voorgaande ook hier op dit blog weer even onder de aandacht brengen van mogelijke belangstellenden.
De aftrap was aan de deskundige bij uitstek inzake autisme in verband met opvoedingsproblematiek en iemand met zowel een scherp klinisch als een wetenschappelijk oog voor zaken ofwel Ina van Berckelaer-Onnes:

Autisme, autisten en autistiform gedrag ten over in onze wereld, je ziet het overal om je heen en misschien ook wel bij jezelf, maar het gaat hier om een overduidelijke en welomschreven groep en diagnose; alhoewel, welomschreven(?), wanneer je de discussies rond dit onderwerp en bijvoorbeeld de classificatie door de DSM een beetje volgt is het duidelijk dat je altijd en overal, dus ook hier, grijze gebieden tegenkomt die zich wat lastig laten duiden en definiëren.

volgende >>

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in een vak apart, pedagogie, psychobabbel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s