Tegeltjeswijsheid op Google+

In onze moderne snelle en gehaaste wereld doen one-liners en spreuken van het type tegeltjeswijsheden het meestal beter dan al dan niet grote verhalen.
Zo wordt ik wanneer ik mijn Google+ pagina open gewoonlijk getrakteerd op een redelijk uitgebreide verzameling van dat soort wijsheden onder de noemer Thought. Ik zal wel eens op een paar aardige uitspraken gestuit zijn en toen op een ‘button’ of knopje ‘abonneren’ geklikt hebben.
Er zitten ook zeker heel aardige en wijze zegswijzen en spreuken tussen; zo zie ik er de naam van ene Albert Einstein nog wel eens bij vermeld staan en dat is toch iemand wiens uitspraken ik zelf ook nog wel eens graag mag citeren of aanhalen.

Nu las ik van de week tussen al die wijsheden de volgende door een mij onbekende (en wat mij betreft verder niet interessante) Miles Kington:

Kennis is weten dat een tomaat een vrucht is.
Wijsheid is om hem niet in een vruchtensalade te stoppen.

Waarop een andere grapjas reageerde met:

Genialiteit is die tomaat toch maar in een vruchtensalade te doen en daar een naar ieders smaak een heerlijke en geslaagde schotel mee te maken.

Is dat nu wijsheid, een adequate metafoor of gewoon spitsvondigheid?

watiswijsheid

Er is trouwens ook een bijbelboek dat ‘Spreuken’ heet, maar veel seculieren alsook gelovigen lijken toch deze nieuwe verzamelingen wijsheden van overal en nergens (van het onderhavige type Thought) tegenwoordig als hun bijbeltje of morele kompas te hanteren.
Mij zijn het er toch meestal iets te veel bij elkaar op die Google+ pagina en ik mis nogal eens een goed verhaal daarbij. Bovendien geven al die wijsheden zelden of nooit eens een helder antwoord op de waarom-vraag.
Er zitten echter ook wel eens leuke plaatjes tussen; en zoals ook een bekende spreuk luidt: a picture can paint a thousand words!

Squarethinking

Waar zullen we deze nieuwe lege tegeltjes nu eens mee opvullen?
Wie heeft er nog een paar wijsheden in de aanbieding voor de volgende generatie?

invultegeltje

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in tegeltjes- en andere wijsheden en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Tegeltjeswijsheid op Google+

 1. Ximaar zegt:

  Af en toe heb ik een wisseltegeltje in de zijkolom. Inmiddels alweer een jaartje niet. Misschien zitten er wat ideetjes tussen. Ongeveer de helft heb ikzelf verzonnen bij de rest staat rechtsonder de bron. FB staat daarbij niet voor Façadeboek, maar voor Fietsersbond. http://ximaar.files.wordpress.com/2012/10/tegel-wp5.gif

  • Dick zegt:

   Haha .. Façadeboek ..; is dat een soort tegeltje voor op de voorgevel?

   • Ximaar zegt:

    Iets zegt me dat je niet gemerkt hebt dat er elke 7 seconde een andere text verschijnt. Ik had ‘m destijds redelijk traag gezet om er zo voor te zorgen dat mensen die maar af en toe in de zijkolom kijken steeds iets anders zouden lezen. Als ie te snel staat, dan trekt dat aandacht en dat wilde ik net zo min.

   • Dick zegt:

    Dat was me inderdaad nog niet opgevallen!

 2. Dick zegt:

  Oh ja, Ximaar, ik heb inmiddels bedacht dat dit soort tegeltjes voor de jonge generatie misschien maar beter onbeschreven kunnen blijven of in ieder geval niet te talrijk en te triviaal moeten worden en ze als alternatief een stichtelijk woordje uit de mond van Roberto Mangabeira Unger aanbevolen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s