Spul, spul en kopen maar

Volgens sommigen omringen wij ons met en verbruiken wij teveel onnodig spul dat wel erg nodeloos snel kapot wil gaan, maar even vaak al voor die tijd op de afvalberg of de schroothoop belandt omdat er inmiddels alweer een nieuwer, compacter, sneller of flitsender model op de markt verschenen is.

PuStuff Story

Volgens anderen kunnen we echter nauwelijks ooit genoeg produceren, consumeren en weer dumpen omdat dat nu eenmaal ‘ons economisch systeem’ en daarmee ons aller belang en welzijn zou dienen.
Zo hoorden we recentelijk onze immer goedlachse premier nog roepen dat hij al het ‘gesomber’ weleens goed beu was en dat we nu allemaal maar eens een nieuwe auto moesten kopen om ‘de sukkelende economie’ uit het slop te trekken.

economie_nl_stort_in

Zo zie je maar weer dat er over het nut en de functie van onze spullen nogal verschillend gedacht kan worden. Maar dat geldt overigens voor wel meer zaken.

druppel-uit-kraan

Zelf neig ik toch vooral naar die eerste opvatting, hoewel ik zeker niet vrij te pleiten ben van het volop en ijverig mee te draaien in die tweede gedachtegang.
Deze week bijvoorbeeld kochten wij zomaar weer eens een andere kraan en een nieuwe vaatwasser.

vaatwasser-kopen

Dat is dan nog wel geen nieuwe auto en het was weliswaar omdat het oude spul er de brui aan gaf, maar we nemen toch aan dat Rutte daar niet over zal zeuren en over ons toch even niets te klagen kan hebben.

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in econoblahblah, van schijn en werkelijkheid, Varia en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Spul, spul en kopen maar

  1. Ximaar zegt:

    Ik behoor meer tot dit type, maar dat is altijd al zo geweest:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s