Puur plagiaat

Vanwege een ietwat verrassend en subliem idee van Arnon Grunberg, dat ons aller aandacht verdient omdat het ons mogelijk van veel politiek geharrewar en gekrakeel zou kunnen vrijwaren, wil vandaag ik eens even plat en puur plagiaat plegen.
Voetnoot van de voorpagina van de Volkskrant van vandaag:

Avontuur

– Een paar decennia geleden was het links dat de revolutie voorspelde en daar nauwelijks op kon wachten. Nu lijkt rechts de hoop op de grote kladderadatsch te koesteren. Ten dele omdat men zich verveelt.
– Rechts stelt zich bij die revolutie geen andere machtsverhoudingen voor, maar gewoon een avontuur. Een avontuur dat geen gevolgen mag hebben voor het assortiment van Albert Heijn uiteraard.
– Bij dezen wat wenken om het avontuur in goede banen te leiden.
– Uit de euro stappen is prima, maar neem de gulden niet terug, kies de dollar. Laat Wilders en Roemer vriendelijk aan Obama vragen of Nederland deel mag uitmaken van Amerika. Nederland als een soort Hawaï op Europees grondgebied.
– Over enkele decennia zullen studenten hier geen college meer krijgen van Nederlandse docenten die matig Engels spreken, maar van Amerikaanse staatsburgers uit de deelstaat Nederland die de lingua franca perfect beheersen. Deze aansluiting biedt alleen voordelen.
Arnon Grunberg

Ausschluss oder Anschluss?

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in van schijn en werkelijkheid, Varia en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s