Appvels en pvveren pvergelijken?

Kunnen we dan nu echt de vruchten gaan plukken van de nieuwe frisse populistische wind die er door ons democratisch bestel dreigt te gaan waaien? Het lijkt erop. Vanmorgen lees ik de volgende Voetnoot in de krant:

Simpele boodschap

Op YouTube is een fragment te vinden van een Kamerdebat waarin Lilian Helder, nummer 3 van de PVV, aangeeft niets van wetenschappelijk onderzoek te begrijpen. Het lijkt kleinkunst, maar het is een Kamerdebat.
Dit weekend mocht mevrouw Helder in een interview in NRC Handelsblad haar faux pas toelichten. Maar mevrouw Helder vindt haar onwetendheid geen onwetendheid. Ze zegt: ‘Wie een boodschap simpel wil maken, komt al snel zélf simpel over.’
Waarmee ze bedoelt: wij baseren ons beleid niet op wetenschappelijk onderzoek maar op gevoelens, een ander woord voor vooroordelen.
De journaliste heeft vervolgens geen vragen meer en noemt mevrouw Helder een ‘goedlachse flapuit’.
Ach, democratie in Nederland. Het Kamerdebat: kleinkunst. De volksvertegenwoordiger: weet niets en kan niets. De Tweede Kamer: banenproject voor werklozen.
Misschien is mijn boodschap iets te simpel, maar ik vertrouw erop dat de goedlachse flapuit die mevrouw Helder heet net kan begrijpen wat ik bedoel.

Arnon Grunberg

Waar gaat dit over? Enig googelen leidt naar dit YouTube filmpje:

Het was toen net nog geen 1 april en ze lijkt toch heus te menen wat ze denkt dat ze zegt.
Zijn we hier dan getuige van een fusie tussen de tegenpartij en het simplistisch verbond?
Hier wat commentaren van het NRC, de wiskundemeisjes en Krapuul.
Deze quasi-komische voorstelling van mevrouw Mr. L.M.J.S. Helder nr. 3 op de lijst van de PVV heeft her en der nogal wat reacties opgeroepen op het Wilde Wijde Web.
Waaronder ook een reactie van een Amsterdams Bloggend Groenlinks gemeenteraadslid met kennelijk iets meer intellectuele bagage dan mevrouw Helder en wel ter verdediging en nuancering van hare Helderheid.
Ype en Willem geven zo hun eigen draai aan de kwestie.
Zou mevrouw Helder in tegenstelling tot de meeste van ons dan bekend zijn met de SIMA Methode? Vast erg handig met al die recividisten!
Ik denk dat we om het fijne van deze kwestie te doorgronden toch beter even te rade kunnen gaan bij deze alleraardigste frisfruitige Blog van bij onze zuiderburen!

Maar laat vooral ook duidelijk zijn dat het altijd nog harder, nog simpeler en nog rechtser kan volgens onze bikkelharde dame uit die partij die zich zo graag beroept op de wil van het gewone volk maar een democratische structuur binnen de eigen gelederen toch niet kan velen; we gaan dus vast nog meer van haar horen!

Advertenties

Over Dick

What about me?
Dit bericht werd geplaatst in uit de nieuwsruif, van schijn en werkelijkheid, Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s